Tule kouluttautumaan sateenkaarinuorten sensitiivisestä kohtaamisesta!

Tule kouluttautumaan sateenkaarinuorten sensitiivisestä kohtaamisesta!

Pori Pride yhdessä Setan kanssa järjestää Porin pääkirjaston kokoustilassa koulutuksen kaikille nuorten kanssa työskenteleville koulutuksen sateenkaarinuorten kohtaamisesta keskiviikkona 14.8. Koulutus järjestetään kello 17.00-18.30 ja mukaan mahtuvat ensimmäiset 60 paikalle saapunutta.

Koulutuksessa käsitellään muun muassa seuraavia kysymyksiä: 

  • Millaisia haasteita sateenkaarinuoret kohtaavat oppilaitoksissa ja palveluissa? 
  • Miten sateenkaarinuoriin kohdistuvaa syrjintää voidaan tunnistaa ja ennaltaehkäistä?
  • Miten sateenkaarinuorten hyvinvointia voidaan edistää?

Sateenkaarinuorilla tarkoitetaan nuoria, jotka kuuluvat seksuaali- ja/tai sukupuolivähemmistöön. Kouluterveyskyselyssä 2017 toisella asteella opiskelevista nuorista n. 10 % ilmoitti kuuluvansa seksuaalivähemmistöön ja n. 5 % sukupuolivähemmistöön. Tutkimusten mukaan jopa 70 % sateenkaarinuorista on kohdannut syrjintää jollakin elämänalueella. Yhdenvertaisuuden edistäminen ja toteuttaminen on kaikkien nuorten kanssa työskentelevien velvollisuus. Koulutus tarjoaa keinoja sateenkaarinuorten sensitiiviseen kohtaamiseen sekä syrjivien rakenteiden ja normien tunnistamiseen.

Kouluttaja toimii Teija Ryhtä, Setan alueellisen nuorisotyön koordinaattori. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja sosiaalityön maisteriopiskelija, jonka erityisalaa ovat yhdenvertaisuus, nuorten osallisuus ja sateenkaariteemat. Aiemmin hän on työskennellyt mm. lastensuojelun sosiaalityöntekijänä, peruskoulussa opettajan sijaisena ja koulunkäynnin ohjaajana sekä nuorisotyön ja yhdenvertaisuuden kehittämisen parissa erilaisissa järjestöissä.

Koulutuksen Facebook-tapahtuma löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/events/525984074839616/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *