Pori Pride

Lehdistötiedote

Ihmisoikeustapahtuma Pori Pride järjestetään Porin kauppatorilla 12.8.-23 klo 13:00.

Yhteiskuntamme tulee toimia niin, että jokaisella on rikkomaton oikeus olla oma itsensä ja ilmaista omaa seksuaalista suuntautumistaan ja sukupuoltaan ilman pelkoa häirinnästä ja syrjinnästä. Pori Pride on kannanotto ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden toteutumisen puolesta niin koti-Porissa kuin ympäri maailman. Tapahtumaan osallistuminen on vahva viesti vähemmistöihin kuuluvien ihmisten kohtaamaa eriarvoistavaa kohtelua ja vähemmistövihaa vastaan – se on ehdottomasti väärin, se täytyy tunnistaa kun sitä todistaa, ja siihen pitää puuttua joka kerta. Ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisuuden edistäminen on yhteinen asia – se ei voi olla vain vähemmistöjen itsensä vastuulla, ja jokainen ihminen voi omassa elämässään tehdä asioita paremmin, rakkaudella, kunnioituksella. Jokaisen ihmisen elämäntarina on ainutlaatuinen. On tärkeää kuunnella ja pystyä asettumaan kanssaihmisen asemaan.

Tärkeää on myös voimaantua käytännön tekoihin, löytää juuri itselle sopiva tapa osallistua ja olla aktiivinen toimija. Priden teemana on kunnioittaa upeaa suomalaista ja globaalia sateenkaarihistoriaa. Pride tarkoittaa ylpeyttä. Ylpeys mahdollistaa iloa, riemua, upeita elämyksiä ja kohtaamisia. Se antaa voimaa tehdä konkreettisia yhdenvertaisuustekoja nyt – juuri tänään – ja valaista tätä päivää ihmisoikeusnäkökulmasta juuri sellaisena kuin se on. Marssimme yhdessä kohti valoisaa tulevaisuutta. Moninaisuus on upea ja juhlistamisen arvoinen asia! Pridessa voimme juhlia jo toteutuneita edistysaskelia sekä muistaa, että paljon on vielä tehtävää. Vuonna 2023 Suomessa järjestetään ennätysmäärä pride-tapahtumia – Setalle näitä on ilmoitettu ainakin 50. Pride-tapahtumien määrä on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Tapahtumallamme on siis sisarustapahtumia enemmän kuin koskaan. Toivotamme uudet tapahtumat lämpimästi tervetulleiksi!

​Pori Pride kutsuu tapahtumaan yksilöt ja yhteisöt, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat ihmiset, kaikki sateenkaari-ihmisten läheiset ja allyt (liittolaiset), siis ihan kaikki sateenkaarimyönteiset kävijät, läheltä ja kaukaa!

Pori Pride on järjestetty vuosina 2013, 2019, 2021, 2022, 2023. Järjestävä taho on Pori Pride -työryhmä sekä yhteistyökumppanit.

Mitä se on, missä ja milloin? Kaikki tieto kootaan ohjelmasivulle: poripride.fi/ohjelma

Myös muut tahot kuin työryhmä järjestävät samalla viikkolla monenlaista sateenkaarevaa oheisohjelmaa! Ohjelmasivulla kerromme menovinkkeinä lisätiedot näistäkin tapahtumista. Priden teemat ovat ajankohtaisempia kuin koskaan ja tärkeitä ympäri vuoden.