Pori Pride

Ohjelma

Pori Priden pääpäivä on lauantaina 10.8.-24, ja oheisohjelmat samalla viikolla!
Pori Pride -työryhmän suunnittelema ohjelma on osallistujille maksutonta ja kaikille avointa.

Pride-marssin toteutukseen 10.8. tarvitaan liikenteenohjaajia. B-ajokortti vaaditaan, tehtävään perehdytetään. Katso lisätiedot ja ilmoittaudu liikenteenohjaajaksi tästä linkistä!

LAUANTAI 10.8.-24

Kauppatori, Pori. Tapahtuma-aika on klo 14:00-17:00.

Tule hyvissä ajoin paikalle, sillä marssiin järjestäytyminen ja lähtö on heti tapahtuman alussa.

Tulossa: Marssi, open mic -puheenvuoroja, tietoa ja tukea, kojuja ja infopisteitä, queer-kulttuuria, livemusiikkia.

Lempivärit -yhtyeen musiikki ihastuttaa, koskettaa ja naurattaa. Yhtye tuo yhteen laadukkaan monipuolisen musiikin ja HLBTQ+ oikeuksia, luonto- ja ilmastokriisiä esillä pitävän aktivismin, omakohtaisella otteella. Sävelmissä on kuultavissa vaikutteita muun muassa kansanmusiikista, jazzista ja singer-songwriter -perinteestä. Kappaleet karkaavat genrerajojen ulottumattomiin, vieden kuulijan enneltä määrittelemättömiin paikkoihin ja tunnelmiin.
Duo Saara ja Mikko on porilainen ahkerasti keikkaileva tunnelmaduo, joka soittaa omia kappaleita ja covereita. DSM on aina veikeä ilmestys lavalla jo legendaarisiksi muodostuneiden spiikkien ja hilpeän asenteen ansiosta. Fiilistelyä kyynelistä nauruun ja naurusta kyyneliin. Tärkeintä tälle parivaljakolle on kuitenkin rakkaus, jota jokainen esiintyminen on pullollaan.

Kojut ja infopisteet: Pop up-kirjasto, Siinasjewels, Porin ensi- ja turvakotiyhdistys, YAD ry (Youth against Drugs),

Open mic -osuus: Koska on monia syitä osoittaa mieltä ja juhlia, lauantaina marssin jälkeen kuullaan myös pride-henkisiä open mic-puheenvuoroja. Tarkoitus on antaa puheenvuoro tapahtuman osallistujille aikataulun sallimissa rajoissa, joten pidetään puheenvuorot kohtuullisen mittaisina. Esteettömyystiedot: Tehdään jono juontajan osoittamaan paikkaan. Lavan edessä on portaat, mutta takana on loiva luiska, jota voi myös käyttää lavalle nousua varten. Ollaan tässä hetkessä ja annetaan toisillemme arvostusta ja tilaa kannustavassa ympäristössä.

Blokki-ilmoittautuminen ryhmille on avoinna! Ilmoittautumalla tämän linkin kautta porukkanne huomioidaan jo hyvissä ajoin marssin suunnittelussa ja se saa oman paikkansa marssijärjestyksessä, joka julkaistaan viikkoa ennen pääpäivää ohjelmasivulla ja Pori Priden someissa. Etukäteen ilmoittautuneet ryhmät mainitaan juontajan kuulutuksin kun ne neuvotaan järjestäytymään omalle paikalleen marssia varten. Ilmoittautuminen on marssiin järjestäytymistä sujuvoittava käytäntö, se on vapaaehtoista, ja se ei ole edellytys marssiin osallistumiseksi. Periaatteemme: Pride kuuluu kaikille!

SUNNUNTAI 11.8.-24

Sunnuntai 11.8.-24, Pori Pride – Palautekysely verkossa, linkki julkaistaan sunnuntaina somessa. Kävijöiltä saatu palaute on arvokasta ja auttaa tapahtuman kehittämisessä.

PRIDE KUULUU KAIKILLE! – OHEISOHJELMAT & MENOVINKIT

Yritykset, yhdistykset, seurat ja muut yhteisöt voivat järjestää oma-aloitteisestikin pride-henkistä ohjelmaa, joista mieluusti kerromme menovinkkeinä someissa ja nettisivulla. Paikalliset sateenkaaritapahtumat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi täydentämään viikon virallista ohjelmaa.

Tulossa ainakin: Kylttipaja Kulttuuripaja Lumossa, Sateenkaarikahvila Ystäväkahvila Murussa, esittävää taidetta. Lisätiedot päivitetään tähän lähempänä ajankohtana.


Usein kysytyt kysymykset:
– Pride-tapahtumat Suomessa: https://seta.fi/jarjesto/pride-tapahtumat-suomessa/
– Saavutettavuus ja esteettömyys, turvallisemman tilan periaatteet: https://poripride.fi/pori-pride/saavutettavuus-ja-esteettomyys/
– Pääpäivä-lauantaissa paikalla ovat myös vapaaehtoiset häirintäyhdyshenkilöt. Kuka tahansa järjestäjä tai osallistuja voi kääntyä puoleemme, jos kokee jotain – mitä tahansa – asiatonta tai häiritsevää. Yhdessä kanssasi pohditaan, mistä tilanteessa on kyse, ja mitä asialle voisi tehdä nyt ja jatkossa. Lisäksi vastaamme viesteihin somessa, FB, Insta, sekä keräämme sunnuntaina kävijäpalautetta verkossa.
– Spotify-soittolistat? Pori Pride 2021, Pori Pride 2022, Pori Pride 2023

Pori Pride tehdään yhdessä! On monta tapaa osallistua ja vaikuttaa. Tule mukaan vapaaehtoiseksi tästä linkistä.