Pori Pride

Ohjelma

Pori Priden pääpäivä on lauantaina 12.8.-23, ja oheisohjelmat samalla viikolla!
Pori Pride -työryhmän suunnittelema ohjelma on osallistujille maksutonta ja kaikille avointa.

PÄÄPÄIVÄ – LAUANTAI PORIN KAUPPATORILLA

Aika: Lauantai 12.8, klo 13-16.

Paikka: Kauppatori. Osoite on Pohjoiskauppatori, 28100 Pori.

Saapuminen: Tule paikalle ajoissa ja varaa reilusti aikaa siirtymiin, jotta matka perille onnistuu sujuvasti. Tulethan paikalle mahdollisuuksien mukaan kävellen tai pyörällä. Pride kokoaa ihmiset yhteen läheltä ja kaukaa. Liikutko autolla? Pysäköintiohjeet alempana, kohdassa “Pysäköinti”.

Ohjelma: Luvassa on heti alkuunsa alkuinfot, marssiin järjestäytyminen ja MARSSI. Marssin jälkeen on puheita ja musiikkiesityksiä – Zoey Saturn – Thelise – open mic -puheenvuoroja ja vanhempi/isovanhempihalit “free hugs” -halipisteellä. Yhteisteoksena tehdään katuliitupiirroksia kaikissa sateenkaaren väreissä. Kojuja ja infopisteitä: Satakunnan Seta ry, Ystäväkahvila Muru, Ohjaamo, Nuoret väkivaltaa vastaan, YAD (youth against drugs), Cybershop, Artgoldfish, Säihkynalle / Meikkinalle, Porin kirjaston pop up-kirjasto ja rintamerkkityöpaja, SPR-ensiapupiste, Visit Pori -nähtävyys: Pussauskoppi!

Katso marssin reitti ja marssin esteettömyystiedot tästä linkistä. 🙂
Etukäteen ilmoittautuneiden blokkien MARSSIJÄRJESTYS on julkaistu.
Katso marssijärjestys ja ohjeet blokeille tästä linkistä. 🙂

Kauppatorin esteettömyystiedot, WC-info:
Välittömästi lavan läheisyydessä on yksi bajamaja-vessa. Se on sukupuolineutraali inva-wc. Pori Pride -työryhmä on sen tilannut paikalle, ja se on tarkoitettu kaikkien tapahtuman kävijöiden käyttöön. Torin keskellä olevassa rakennuksessa linja-autopysäkkien puolella on myös maksulliset binäärisukupuolitetut wc:t ja inva-wc, ne toimivat puhelimella ja niissä oven aukaisun hinta on 1 € + mpm. Ne vessat ovat auki lauantaina vain klo 7-14, ei siis koko tapahtuman alusta loppuun. Lähialueen liikkeissä on myös asiakasvessoja. Työryhmä suosittelee käyttämään torille hankkimaamme bajamaja-vessaa.
– Sukupuolineutraalit wc:t Porissa? Linkki tässä: https://www.transperheet.fi/wc/

Pysäköinti: Lähellä olevia 24h parkkipaikkoja ovat ainakin Tasavallantorin pysäköintialue, osoite Tasavallantori 2, Pori, joka on noin 10min kävelymatkan pässä tapahtumapaikasta. Lisäksi mainittakoon Nuorisotalon pohjoispuoli, osoite Ruhtinaankatu 10, Pori, josta on vain alle 5 min kävelymatka tapahtumapaikalle. Älä jätä autoasi Kauppatorille. Pysäköintimahdollisuuksia on todella rajatusti ja Kauppatorin parkkipaikat ovat maksullisia.

Hyödyllistä tietoa, usein kysytyt kysymykset:
– Pride-tapahtumat Suomessa: https://seta.fi/jarjesto/pride-tapahtumat-suomessa/
– Saavutettavuus ja esteettömyys, turvallisemman tilan periaatteet: https://poripride.fi/pori-pride/saavutettavuus-ja-esteettomyys/ Turvallisemman tilan periaatteet 2023 tästä linkistä. 🙂
– Pääpäivä-lauantaissa paikalla ovat häirintäyhdyshenkilöt Juulia, Jarkko ja Nova. Kuka tahansa järjestäjä tai osallistuja voi kääntyä puoleemme, jos kokee jotain – mitä tahansa – asiatonta tai häiritsevää. Yhdessä kanssasi pohditaan, mistä tilanteessa on kyse, ja mitä asialle voisi tehdä nyt ja jatkossa. Lisäksi vastaamme viesteihin somessa, FB, Insta, sekä keräämme sunnuntaina kävijäpalautetta verkossa.
– Spotify-soittolistat? Pori Pride 2021, Pori Pride 2022, Pori Pride 2023

PRIDE KUULUU KAIKILLE! – OHEISOHJELMAT & MENOVINKIT

Yritykset, yhdistykset, seurat ja muut yhteisöt voivat järjestää myös oma-aloitteisesti Pride-henkistä ohjelmaa, joista mieluusti kerromme menovinkkeinä someissa ja nettisivulla. Paikalliset sateenkaaritapahtumat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi täydentämään Pride-viikon virallista ohjelmaa.

PÄÄKIRJASTO
Käyntiosoite: Gallen-Kallelankatu 12, 28100 Pori
Aukioloajat: Tästä linkistä

NÄYTTELY: 31.7.-14.8. pääkirjastossa Novan ja Hanniksen näyttely Arki. Kokoelma kahden porilaisen sateenkaarevan taiteilijan töistä vuosien varrelta.

SATEENKAARIHYLLYT: pääkirjaston kaikille osastoille koottu esille sateenkaarevaa luettavaa koko viikon ajan maanantaista lauantaihin.

ULVILAN KIRJASTO: Pride-aiheiset kirjanäyttelyt aikuisten- ja nuortenosastolla.

TIISTAI 8.8.-23 ( – LAUANTAI 12.8.)

Porin museot ovat mukana Pori Pride -tapahtumaviikossa Rakkauskirjeitä ja -kortteja -omatoimityöpajoilla 8.-12.8!


❤️ Rakkauskirjeitä ja –kortteja / Porin museot

Jäikö rakkauskirje kirjoittamatta, viesti lähettämättä tai sydän klikkaamatta? Tule jakamaan kokemuksesi kuplivasta, kipeästä, pakahduttavasta, turvallisesta tai salatusta rakkaudesta omatoimityöpajaan Porin taidemuseon Pelto-observatorion yhteyteen Kirjurinluotoon tai Satakunnan Museon Kamari-tilaan. Rakkauskirjeen tai -kortin voi kirjoittaa esimerkiksi ystävälle, kumppanille, ihastukselle, esikuvalle tai yhteisölle. Keräämme kirjeet yhteen ja jaamme niitä somessa. Omatoimityöpajat ovat käynnissä Pelto-observatorion yhteydessä ja Satakunnan Museossa ti–la 8.–12.8.2023 klo 11–18. Pelto-observatoriossa osallistuminen on maksutonta ja Satakunnan Museossa osallistuminen sisältyy pääsylipun hintaan.


KESKIVIIKKO 9.8.-23


Keskiviikko 9.8.-23. Pride-kylttipaja klo 15-17, Kulttuuripaja Lumossa. Osoite: Kulttuuripaja Lumo, Otavankatu 5C, Pori. Kylttipaja järjestetään elokuussa osana Pori Pride  -viikkoa! Tule tekemään oma kylttisi marssia varten.

Keskiviikko 9.8.-23. Sateenkaarikahvila klo 17-20, Ystäväkahvila Murussa.Osoite: Otavankatu 5A, Pori. Alakerta, siis ovesta sisään ja portaat alas.

Sateenkaarikahvila on avoin ja maksuton tapahtuma. Mukava meininki, tietoa ja tukea, rentoa yhdessäoloa turvallisemman tilan periaattein.

Sateenkaarikahvila on Satakunnan Setan, Kulttuuripaja Lumon ja Ystäväkahvila Murun yhteistyöllä syntynyt tapahtuma, ja se on toiminut oikein ilahduttavalla kävijämäärällä jo vuodesta 2018 lähtien. Sillä on oma Facebook-ryhmänsä: Sateenkaarikahvila (Pori), ja tulevista tapahtumista tiedotetaan myös Satakunnan Setan omissa tiedotusväylissä- yhdistyksen nettisivu, somet ja sähköpostin infolista. Lämpimästi tervetuloa mukaan pride-henkiseen kahvilaan!

Esteettömyystiedot, WC-info: Selkeät opasteet, ulko-ovi on avoinna tai aukeaa helposti painikkeella. Sukupuolittamattomat wc:t. Lumon sisäänpääsy on esteetön ja samassa talossa, Yhteisötalo Otavan pääaulassa on inva-wc.

TORSTAI 10.8.-23

Torstai 10.8. klo 19-21 Pori Pride -peli-ilta Female Gaming Finlandin Discordissa

Female Gaming Finland ry ja Porin kaupungin verkkonuorisotyö järkkäävät Pori Priden kunniaksi peli-illan kaikille yli 13-vuotiaille. Illan aikana pelataan ilmaista Gartic Phonea ja rupatellaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asemasta ja näkyvyydestä pelimaailmassa.

Female Gaming Finland ry on on naisille ja sukupuolivähemmistöille suunnattu videopeliyhteisö. Lisätietoa FGF:n toiminnasta ja linkki Discord-serverille löydät osoitteesta: www.femalegamingfinland.fi

Lisätietoa voit kysyä illan vetäjältä, Porin kaupungin verkkonuorisotyöntekijältä Anniina Korvelta.

Kaikki somet: @verkkoanniina

Discord: verkkoanniina

puh. 0447011417 (myös Whatsapp ja Signal)

anniina.korpi@pori.fi

PERJANTAI 11.8.-23

Love Boatin värikkäästä esiintyjäkaartista löytyy näyttävyyttä ja viettelevää katseltavaa kaikille universumin ihanille olennoille!
Perjantaina 11.8.2023
Pride Club Promenadisali
Ovet aukeaa klo 18:30
Showtime klo 19:30
Väliaika n. 20 minuuttia
Love Boat Burlesque Pride on osa Pori Pride -viikon oheisohjelmaa!
🐻🏳️‍🌈

Show on kaikille avoin, maksuton ja ikärajaton. Huom! Onhan burleski taiteenlajina tuttu? Se on esittävää taidetta, joka yhdistää tanssia ja teatteria. Usein asusteiden riisuminen on osa burleskiesitystä. Burleski voimaannuttaa, se ottaa kantaa, se on iloittelevaa ja leikittelevää kiusoittelua, joka ei ota itseään turhan vakavasti. Ilolla mennään! Tule mukaan! Tapahtuman alussa ja väliajalla on myynnissä burleskiin liittyviä tuotteita.

Tapahtuman järjestävät Burrakas ry, Porin Promenadikeskus ja Pori Pride -työryhmä.
Tapahtuman Facebook-sivu: Love Boat Burlesque Pride Club
Esteettömyystiedot: Sukupuolitetut vessat ala- ja yläkerrassa, alakerrassa on myös sukupuolittamaton inva-wc, jonka kynnys on noin 1-1,5 cm korkea. Show’ssa on taustamusiikkia ja vaihtuvia värivaloja. Tavarasäilytys 3 €.

LAUANTAI 12.8.-23

Heidi’s Bier Bar järjestää Pori Pride -pääpäivän oheisohjelmana iltabileet (k-18). Heidi’s on tapahtuman virallinen jatkopaikka! 🐻🏳️‍🌈

Heidi’sissa ei ketään jätetä yksin! 💚
Juhlistamme Pori Pridea lauantaina 12.8. ja olemme tapahtuman virallinen jatkopaikka! Iltabileet jatkuvat aina aamun pikkutunneille asti
💜

22:00-05:00
Ilmainen sisäänpääsy koko yön
Törky Tunnit klo 22:00-00:00
K-18

Nähdään Heidi’sissa!
Esteettömyystiedot: Pääsy pääovesta Heidi’s Bier Bar:n alakertaan ja baaritiskille on kokonaan portaaton. Osa istumapaikoista on korotetulla lattialla, joten niille paikoille ei pääse itsenäisesti pyörätuolilla, ja yläkerran parvelle ei ole hissiä.
WC-info: Alakerta, kaksi sukupuolitettua vessaa, yläkerta, kaksi sukupuolittamatonta vessaa. WC liikuntarajoitteisille on alakerrassa, ja siihen on pääsy vain naissukupuolitetun WC:n kautta, eli “tikku-akka”-ovesta sisään ja käännös vasemmalle.

Tapahtuman Facebook-sivu: Pori Pride iltabileet Heidi’sissa!

SUNNUNTAI 13.8.-23

Sunnuntai 13.8.-23, Pori Pride – Palautekysely verkossa, linkki julkaistaan sunnuntaina somessa. Kävijöiltä saatu palaute on arvokasta ja auttaa tapahtuman kehittämisessä.