Pori Pride

Periaatteemme

TASA-ARVO – SAAVUTETTAVUUS – YMPÄRISTÖ

Pori Pride on rauhanomainen mielenilmaus, jonka tarkoituksena on nostaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa ja ihmisoikeuksia esille. Rauhanomainen ei kuitenkaan ole hiljainen ja aiommekin olla äänessä arvojemme puolesta. Emme kuitenkaan hyväksy minkäänlaisia laittomuuksia, epäasiallista käytöstä tai solvaamista. Yhteiskuntakritiikin kuitenkin toivotamme tervetulleeksi.

Pori Pride toimii tasa-arvon edistämiseksi erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen parissa, mutta tasa-arvo on meille myös laajemmin tärkeä arvo. Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää, perustui se sitten seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoleen, etnisyyteen, uskontoon, kieleen tai mihinkään muuhun ihmisen henkilökohtaiseen ominaisuuteen. Haluamme, että Pori Pride on turvallinen tapahtuma jokaiselle osallistujalle.

Haluamme myös, että Pori Pride on saavutettava mahdollisimman laajalle yleisölle. Pyrimme fyysiseen esteettömyyteen tapahtumassamme. Pyrimme myös pitämään viestintämme visuaalisesti ja kielellisesti selkeänä kaikille, toimimaan mahdollisuuksiemme mukaan monikielisesti ja tuottamaan sisältöä sekä sähköisessä, että painetussa muodossa. Lisää saavutettavuudesta ja esteettömyydestä voit lukea täältä.

Pyrimme parhaamme mukaan ottamaan myös ympäristöasiat huomioon Pori Priden järjestämisessä. Emme hyväksy Pridejuhlinnan yhteydessä tapahtuvaa roskaamista! Kerää aina omat jälkesi juhlinnoista. Rohkaisemme osallistujiamme myös järjestämään yhteiskyytejä tapahtumaan ja pitämään ympäristön mielessään kaikessa toiminnassaan.